Ruské čajové koláče jsou jednoduché a velmi dobré. Nejen k čaji ale i s kávou budou chutnat nám i našim hostům. (celý recept)
Ruské čajové koláče jsou jednoduché a velmi dobré. Nejen k čaji ale i s kávou budou chutnat nám i našim hostům.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Ve šlehači ušleháme nejprve cukr se změklým máslem...
Ruské čajové koláče jsou jednoduché a velmi dobré. Nejen k čaji ale i s kávou budou chutnat nám i našim hostům.
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Ve šlehači ušleháme nejprve cukr se změklým máslem na hladký krém. Pak za stálého šlehání postupně přidáme špetku soli, mouku,jedlou sodu, vanilkový cukr a mleté oříšky.
Z hotového těsta vytvoříme přibližně 48 kuliček, které naskládáme na připravený plech vyložený pečícím papírem.
Musíme dodržet vzdálenost mezi jednotlivými koláčky asi 5 cm, protože se při pečení zvětší.
Koláčky pečeme v předehřáté troubě přibližně
8 až 9 minut, až dostanou světle hnědou barvu.Ihned po upečení je obalíme v moučkovém cukru a pak necháme vychladnout.
Po úplném vychladnutí hotové koláčky ještě jednou obalíme v cukru a můžeme servírovat třeba k tomu čaji.