Recept Ruský boršč

Detail receptu na jídlo Ruský boršč. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Ruský boršč

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

6

Receptů a postupů jak uvařit boršč je nespočet. Každý ho dělá jinak. Základní ingrediencí, bez které byl boršč nebyl borščem je ale červená řepa, která polévce dodá tu správnou chuť.

Maso vložíme do hrnce a zalijeme cca 2,5 l vody, přidáme koření, osolíme a přivedeme k varu. Pomalu vaříme (asi 2 hod), až bude maso měkké.

Nyní pokračujeme v přípravě zeleniny. Kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky. Jakmile je maso hotové, vyjmeme ho z hrnce a vývar ještě zcedíme. V hrnci orestujeme cibuli a kořenovou zeleninu a poté ji zalijeme vývarem z masa.

Do polévky přidáme zelí, uvařenou řepu, rajčata nakrájená na kostičky a provaříme cca 30 min. Nakonec maso nakrájejíme na kostky, vrátíme do polévky a provaříme cca 15 min.

Hotovou polévku dochutíme octem nebo citronem. Boršč podáváme s kysanou smetanou.

Receptů a postupů jak uvařit boršč je nespočet. Každý ho dělá jinak. Základní ingrediencí, bez které byl boršč nebyl borščem je ale červená řepa, která polévce dodá tu správnou chuť. Maso vložíme d...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 40 min
  • Počet porcí 4

Recenze a hodnocení receptu Ruský boršč


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Ruský boršč

Ingredience receptu Ruský boršč

500 g hovězího maso
2 vařené červené řepy
1 cibule
1 mrkev
1 petržel
1/4 celeru
2 oloupaná rajčata
250 g bílého zelí
3 ks bobkového listu
5 kuliček černého pepře
3 kuliček nového kočení
30 g másla
vinný ocet nebo citron
1 zakysaná smetana

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Polévky
Hledat podobné recepty jako Ruský boršč

Podobné recepty jako Ruský boršč


×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů