recepty

Ruský boršč


Receptů a postupů jak uvařit boršč je nespočet. Každý ho dělá jinak...
(celý recept)

Receptů a postupů jak uvařit boršč je nespočet. Každý ho dělá jinak. Základní ingrediencí, bez které byl boršč nebyl borščem je ale červená řepa, která polévce dodá tu správnou chuť. Maso vložíme d...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření40 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 500 g hovězího maso
  • 2 vařené červené řepy
  • 1 cibule
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • 1/4 celeru
  • 2 oloupaná rajčata
  • 250 g bílého zelí
  • 3 ks bobkového listu
  • 5 kuliček černého pepře
  • 3 kuliček nového kočení
  • 30 g másla
  • vinný ocet nebo citron
  • 1 zakysaná smetana

Způsob přípravy

Receptů a postupů jak uvařit boršč je nespočet. Každý ho dělá jinak. Základní ingrediencí, bez které byl boršč nebyl borščem je ale červená řepa, která polévce dodá tu správnou chuť. Maso vložíme do hrnce a zalijeme cca 2,5 l vody, přidáme koření, osolíme a přivedeme k varu. Pomalu vaříme (asi 2 hod), až bude maso měkké. Nyní pokračujeme v přípravě zeleniny. Kořenovou zeleninu nakrájíme na nudličky. Jakmile je maso hotové, vyjmeme ho z hrnce a vývar ještě zcedíme. V hrnci orestujeme cibuli a kořenovou zeleninu a poté ji zalijeme vývarem z masa. Do polévky přidáme zelí, uvařenou řepu, rajčata nakrájená na kostičky a provaříme cca 30 min. Nakonec maso nakrájejíme na kostky, vrátíme do polévky a provaříme cca 15 min. Hotovou polévku dochutíme octem nebo citronem. Boršč podáváme s kysanou smetanou.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Polévky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Ruský boršč.
Nebo hledejte podobné podle části názvu ruský boršč .
Hledat podobné recepty na internetu jako Ruský boršč

Naši partneři