Recept Rybízový džem

Detail receptu na jídlo Rybízový džem. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Rybízový džem

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

4

Domácí rybízový džem namazaný na čerstvé pečivo je lahodná snídaně nejen pro děti. Džem můžeme také přidávat do smetanových bílých jogurtů, nebo jím ozdobit lívanečky nebo palačinky.

Omyté kuličky červeného rybízu bez stopek nasypeme do kastrolu a zalijeme malým množstvím vody, jen tak, aby pokryla dno. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a krátce (3 až 5 minut) povaříme za občasného zamíchání.

Nyní v mixéru rozmixujeme rybíz na pyré a to pak přecedíme přes síto, abychom odstranili slupky a semena. Zvážíme přepasírované pyré a připravíme si stejné množství cukru krystal.

V kastrole smícháme rybízové pyré s cukrem a přidáme citronovou kůru a šťávu z půlky citronu.
Znovu přivedeme k varu a vaříme asi 8 minut. Stále mícháme a lžící sbíráme a odstraňujeme pěnu, která se tvoří na povrchu džemu.

Hotový, ještě horký džem nalijeme do sterilizovaných sklenic a zavíčkujeme. Uložíme do chladu.

Domácí rybízový džem namazaný na čerstvé pečivo je lahodná snídaně nejen pro děti. Džem můžeme také přidávat do smetanových bílých jogurtů, nebo jím ozdobit lívanečky nebo palačinky. Omyté kuličky ...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 30 min
  • Počet porcí 2

Recenze a hodnocení receptu Rybízový džem


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Rybízový džem

Ingredience receptu Rybízový džem

4 hrnky červeného rybízu bez stopek
cukr krystal (množství podle váhy pyré)
1/2 citronu
voda
2 sterilizované skleničky s víčky

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Pomazánky
Hledat podobné recepty jako Rybízový džem

Podobné recepty jako Rybízový džem


Naši partneři

×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů