Rybí filé pro labužníky recept
Rybí filé pro labužníky připravíme v troubě za 30 minut. Je to jednoduchý a hodně oblíbený recept.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 plátky rybího filé
- 1 zelená paprika
- 1 žlutá paprika
- 4 rajčata
- 4 plátky libové slaniny
- 120 ml zakysané smetany
- 2 zelené jarní cibulky
- 1 citron
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- zelená petrželová nať
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Plátky filé rozmrazíme a naskládáme je vedle sebe do pekáčku. Okořeníme je pepřem a trochu osolíme. Pak je pokapeme citronovou šťávou a na každý plátek položíme slaninu.
Rajčata nakrájíme na plátky, papriky na nudličky a cibulky na drobné kousky. Zeleninu rozložíme na plátky slaniny do pekáče a znovu trochu osolíme. Nakonec všechno zalijeme zakysanou smetanou
Pekáč vložíme do předehřáté trouby, přikryjeme ho víkem a pečeme pokrm asi 10 minut. Pak jídlo zkontrolujeme a je-li hotové, posypeme ho nadrobno nasekanou zelenou petrželkou a necháme ho přikryté ještě 5 minut odpočinout. Přílohou může být čerstvé pečivo nebo vařené brambory.