recepty

Rybízová marmeláda


Rybízová marmeláda je lehce nakyslá, hodí se k promazávání dortových korpusů, nezastupitelná je při pečení lineckého cukroví. Snadno a jen s minimálními náklady si ji připravíme doma...
(celý recept)

Rybízová marmeláda je lehce nakyslá, hodí se k promazávání dortových korpusů, nezastupitelná je při pečení lineckého cukroví. Snadno a jen s minimálními náklady si ji připravíme doma....
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření45 minPočet porcí10 porcí


Ingredience receptu

  • 3 kg rybízu
  • 1,5 kg cukru krupice
  • voda

Způsob přípravy

Rybíz obereme ze stopek a kuličky důkladně omyjeme.

Ve velkém kastrole je pak s trochou vody vaříme za občasného zamíchání tak dlouho, až se kuličky úplně rozvaří a voda se také odpaří.

Pak do rozvařeného rybízu přidáme cukr, snížíme teplotu a za stálého míchání zvolna vaříme ještě asi 10 minut.

Ještě vařící marmeládu nalijeme do připravených, důkladně vymytých a vysušených skleniček a zavíčkujeme stejně tak čistými víčky. Pak sklenice otočíme dnem vzhůru a necháme marmeládu vychladnout.


  • Kuchař: Tomáš Rohlena
  • Publikováno:

Kategorie: Pomazánky

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Rybízová marmeláda.
Nebo hledejte podobné podle části názvu rybízová marmeláda .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rybízová marmeláda

Naši partneři