Rybízová marmeláda recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí10 porcí

Rybízová marmeláda je lehce nakyslá a často ji používáme na promazávání sladkých dortů, nebo klasického lineckého pečiva. Připravit si ji doma je velmi jednoduché. Stačí k tomu rybíz a cukr.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 kg červeného rybízu
  • 400 g cukru krupice


Způsob přípravy

Omytý rybíz nasypeme do odšťavovacího lisu a vymačkáme přibližně 600 ml čisté šťávy. Nalijeme ji do hrnce, přidáme cukr a za stálého míchání přivedeme k varu.

Pak snížíme teplotu a zvolna směs vaříme asi 10 až 14 minut. Občas nezapomeneme důkladně ode dna promíchat.

Kápneme lžičku marmelády na talíř a pokud ztuhne, ke marmeláda hotová. Nalijeme ji do čistých, nejlépe vyvařených skleniček, uzavřeme víčkem, a do vychladnutí necháme ležet dnem vzhůru.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Rybízová marmeláda recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Rybízová marmeláda.
Nebo hledejte podobné podle části názvu rybízová marmeláda .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rybízová marmeláda

Kde najít informace



×