Rybízovo-meruňkový letní koláč recept

Monika K.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření25 minPočet porcí4 porce

Na svačinu, ke kávě nebo čaji se hodí ovocný koláč.
Čerstvé ovoce ze zahrádky nebo z trhu nás přímo vybízí upéct něco dobrého.

(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 ks vajíčko
  • 1 sáček kypřicí prášek s vinným kamenem
  • 1ks šlehačka
  • 0,5 hrnku rozpuštěného pravého másla
  • 1 a ½ hrnku hladké mouky
  • 0,75 hrnku cukr krupice
  • čerstvé meruňky
  • červený rybíz
  • + na žmolenku
  • cukr krupice
  • trochu hladké mouky
  • kousek rozpuštěného pravého másla


Způsob přípravy

Ovoce si omyjeme, meruňky rozpůlíme a zbavíme pecek.

Do mísy si nalijeme šlehačku a vyklepneme vajíčko. Metličkou přimícháme kypřicí prášek. Přilijeme rozpuštěné máslo a nasypeme cukr. Promícháme.

Postupně zašleháváme hladkou mouku. Vše zapracujeme a nalijeme do máslem vymazané a moukou vysypané formy na pečení. Rozetřeme do všech stran. Nahoru poklademe půlky meruněk a rybíz bez stopky.

V misce si propracujeme trochu cukru, rozpuštěného másla a mouky. Ovoce posypeme žmolenkou a dáme péct do trouby. Dobrou chuť.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Rybízovo-meruňkový letní koláč recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu rybízovo-meruňkový letní koláč .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rybízovo-meruňkový letní koláč

Kde najít informace



×