Rybízový koláč s tvarohem je rychlý moučník, jeho chuť je lehce nakyslá a velmi osvěžující. Můžeme použít i mražený rybíz, pokud nemáme čerstvý. (celý recept)
Rybízový koláč s tvarohem je rychlý moučník, jeho chuť je lehce nakyslá a velmi osvěžující. Můžeme použít i mražený rybíz, pokud nemáme čerstvý.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Připravíme si f...
Rybízový koláč s tvarohem je rychlý moučník, jeho chuť je lehce nakyslá a velmi osvěžující. Můžeme použít i mražený rybíz, pokud nemáme čerstvý.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Připravíme si formu na koláč a vymažeme ji máslem. Ve velké míse utřeme máslo s cukrem a vejci, přidáme mléko, prášek do pečiva, pudinkový prášek, polohrubou mouku a umícháme hladké těsto.
Ve zvláštní misce rozšleháme tvaroh s trochou cukru. V jiné misce si rukama rozdrobíme máslo s polohrubou moukou a cukrem a připravíme sypkou drobenku.
Na vymazaný plech nalijeme těsto a na něj rozprostřeme ušlehaný tvaroh. Tvaroh posypeme omytými kuličkami červeného rybízu a úplně navrch rovnoměrně nasypeme drobenku.
V předehřáté troubě koláč pečeme přibližně 25 minut. Po této době doprostřed zapíchneme párátko a pokud ho vytáhneme čisté, je koláč upečený. Po vychladnutí ho můžeme podávat.
Podle chuti koláč můžeme před porcováním ještě posypat moučkovým cukrem.
Zdroj fotografie: Facebook.com