Rybízový likér recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Koláče napečeny, marmelády uvařeny – co ještě připravit z přebytkového rybízu? Z červených nakyslých kuliček můžeme přichystat také velmi chutný likér, který skvěle zahřeje a nabudí v nacházejícím, sychravějším období roku.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 kg červeného rybízu
  • 2 litry vody
  • 1 kg cukru krupice
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • 0,5 litru režné nebo žitné pálenky (lze použít i vodku)
  • 125 ml rumu


Způsob přípravy

Bobulky rybízu zbavíme stopek, omyjeme je, nasypeme do hrnce a zalijeme vodou. Tekutinu přivedeme k varu a rybíz vaříme 15 minut. Poté ho přecedíme přes síto. Slitou šťávu můžeme ještě přecedit přes síto, a pak jí nalijeme do větší skleněné nádoby.

Do ještě horké šťávy nasypeme cukr, vanilkový cukr, vše promícháme a necháme odstát přes noc. Druhý den přilijeme rum a pálenku, likér promícháme a plníme ho do sterilních uzavíratelných lahví.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Rybízový likér recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Rybízový likér.
Nebo hledejte podobné podle části názvu rybízový likér .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rybízový likér

Kde najít informace



×