Rychlá bábovka s čokoládou recept
Rychlá bábovka s čokoládou je báječné zakousnutí k odpolední k odpolední kávě. Je tak jednoduchá, že ji upeče i začínající kuchař.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g polohrubé mouky
- 150 ml olivového oleje
- 1/2 prášku do pečiva
- 100 ml vody
- 150 g čokolády
- 4 vejce
- 250 g cukru krupice
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Cukr se žloutky ušleháme do pěny. Přidáme olej a vodu a pak postupně za stálého míchání přidáváme mouku, ve které jsme rozmíchali kypřící prášek.
Nakonec do těsta opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků. Formu vymažeme olejem a vysypeme moukou. Dvě třetiny těsta nalijeme do formy. Ve zbylé třetině rozmícháme nastrouhanou čokoládu a přidáme ji k těstu do formy.
V předehřáté troubě pečeme bábovku 35 až 50 minut. Do středu zapíchneme špejli a pokud ji vytáhneme suchou, je bábovka upečená.