Rychlá buchta na plech recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí8 porcí

Koláč “Milena” je můj oblíbený dezert. Připravený je za chvilku, a i když ho nejčastěji peču v létě, když je k dostání čerstvé ovoce, k duhu přijde i v zimě. Skvělý je totiž i s použitím zmrazené letní ovocné úrody.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • Těsto:
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • ½ prášku do pečiva
  • 1 lžička jedlé sody
  • ½ hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 2 vejce
  • Žmolenka:
  • 10 dkg polohrubé mouky
  • 5 dkg moučkového cukru
  • ½ balení vanilkového cukru
  • 5 dkg másla


Způsob přípravy

Suroviny pro těsto smícháme v míse, nalijeme na vymazaný a strouhankou nebo kokosem vysypaný plech.

Nyní přijde na řadu ovoce. Použít lze rybíz, švestky, třešně, borůvky… U menších plodů je lepší, když je předem obalíte v polohrubé mouce. Tím se zajistí, že například rybíz nepropadne příliš hluboko do těsta a zůstane pěkně nahoře na povrchu.

V menší misce smícháme všechny ingredience pro žmolenku, tedy změklé máslo, polohrubou mouku, moučkový a vanilkový cukr. Suroviny hněteme tak dlouho, dokud se vzájemně nepropojí a vytvoří žmolenku. Tou pečlivě posypeme celý povrch plechu.

Troubu předehřejeme na 180°C a koláč pečeme přibližně 35 - 45 minut.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Rychlá buchta na plech recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Rychlá buchta na plech.
Nebo hledejte podobné podle části názvu rychlá buchta plech .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rychlá buchta na plech

Kde najít informace



×