Rychlý cibulový koláč z listového těsta se hodí jako netradiční slané pohoštění k pivu nebo vínu. Je lehce pikantní a můžete ho podávat i jako malý předkrm. (celý recept)
Rychlý cibulový koláč z listového těsta se hodí jako netradiční slané pohoštění k pivu nebo vínu. Je lehce pikantní a můžete ho podávat i jako malý předkrm....
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. Formu na koláč vymažeme olejem a rozložíme do ní rozválené listové těsto.
Ve vyšší pánvi zahřejeme olej a přidáme na všechnu kolečka nakrájenou cibuli. Osolíme, opepříme a okořeníme tymiánem. Přidáme smetanu a na mírnějším ohni cibuli zvolna dusíme asi 15 až 20 minut. Nakonec do cibulové směsi rozklepneme vejce a zlehka promícháme aby se srazila.
Hotovou cibulovou náplň rozložíme na těsto a v předehřáté troubě koláč pečeme 20 až 30 minut podle druhu trouby dozlatova.