Rychlý jablečný dort recept
Rychlý jablečný dort připraví i ti nejméně zkušení kuchaři. Nepotřebujete k tomu dokonce ani troubu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kg jablek
- 1,5 balíčku dětských piškotů
- 400 ml sladké smetany ke šlehání
- 1 citron
- 7 lžic cukru krupice
- 2 vanilkové pudinky
Způsob přípravy
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kousky. Do hrnce nalijeme 200 ml vody, přidáme citronovou šťávu a připravená jablka. Přivedeme vše k varu a přidáme cukr. Za občasného míchání směs vaříme 5 až 10 minut do změknutí jablek. Pak jablka částečně rozmačkáme.
Ve 400 ml vody rozmícháme oba pudinky a přidáme k jablečné směsi. Za stálého míchání vše znovu přivedeme k varu a krátce povaříme (asi 3 minuty, až směs zhoustne). Mezitím uložíme dortovou formu na pár minut do mrazáku .
Do připravené formy pak na dno naskládáme třetinu piškotů. Piškoty zalijeme třetinou pudinkové směsi, pak navrch znovu položíme třetinu piškotů a opět zalijeme směsí. Tento postup ještě jednou zopakujeme.
Nyní necháme dort vychladnout a uložíme ho do lednice alespoň na šest hodin. Po vychladnutí povrch dortu potřeme ušlehanou smetanou a můžeme ho opatrně nakrájet na jednotlivé porce.