Rychlý jogurtový koláč s meruňkami upečeme v troubě snadno a rychle. Je vláčný, lahodný a bue chutnat jak ke kávě, tak třeba k čaji nebo sklenici mléka. Při pečení můžeme použít například bezlepkovou mouku Jizerka. (celý recept)
Rychlý jogurtový koláč s meruňkami upečeme v troubě snadno a rychle. Je vláčný, lahodný a bue chutnat jak ke kávě, tak třeba k čaji nebo sklenici mléka. Při pečení můžeme použít například bezlepkovo...
Troubu předehřejeme na 170 stupňů. V menší misce rukama smícháme tuhé máslo s krystalovým cukrem a moukou a připravíme si drobenku. Ve velké míse ušleháme vejce s cukrem, pak postupně přidáváme jogurt, olej a nakonec bezlepkovou mouku, ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva. Ušleháme hladké těsto.
Do formy na koláč vymazané máslem těsto nalijeme a poklademe rozpůlenými meruňkami. Povrch koláče posypeme drobenkou a v předehřáté troubě ho upečeme do zlatova. Zapíchnutou špejlí doprostřed moučníku zjistíme, zda je koláč upečený. V tom případě bychom měli špejli vytáhnout čistou.
Upečený meruňkový koláč necháme vychladnout a nakrájíme ho na jednotlivé porce, které můžeme ještě posypat moučkovým cukrem.