Rychlý nálev na okurky recept
Léto se neomylně blíží, tím i sezóna zavařování okurek.
Stane se, že nám uprostřed zavařování dojde lák. Přidělat ho není problém.
(celý recept)
Ingredience receptu
- cukr – krupice
- nové koření
- ocet
- sůl
- černý pepř – celý
Způsob přípravy
Připravíme si zavařovací sklenici menší velikosti ( 0,37 l). Důkladně ji umyjeme.
Hrnec s osolenou vodou uvedeme do varu. Osladíme. Dáme maličko octa.
Umyté okurky vyskládáme do teplé sklenice a vhodíme kuličky pepře. (6 ks) Přisypeme nové koření. (4 kuličky)
Přilijeme teplý lák. Zavíčkujeme. Vložíme do zavařovacího hrnce a sterilujeme na zhruba 25 minut na teplotě 85°C.