Rýžový nákyp se švestkami recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí8 porcí

Rýžový nákyp se švestkami připravte pro každého zvlášť v zapékacích miskách. Velmi jednoduchý recept na jídlo, které udělá radost dětem i dospělým s chutí na sladké.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 15 švestek
  • 150 g rýže Lagris
  • 500 ml mléka
  • 5 vajec
  • 90 g cukru
  • 40 g másla
  • špetka mleté skořice
  • špetka soli
  • olej na vymazání misek


Způsob přípravy

Rýži povařte v osolené vodě asi 6 minut. Po této době vodu slijte a rýži zalijete vroucím mlékem. Přidejte špetku soli, promíchejte a pod pokličkou znovu vařte za občasného zamíchání 12 až 15 minut. Troubu si předehřejte na 180 stupňů.

Po této době do rýžové kaše vmíchejte máslo a nechte ji vychladnout. Mezitím žloutky s polovinou cukru ušlehejte do pěny. V jiné nádobě ušlehejte bílky na tuhý sníh a nakonec do sněhu vešlehejte i zbytek cukru.

Do vychladlé rýžové kaše zlehka zamíchejte sníh i žloutkovou pěnu. Hotovou směsí naplňte do tří čtvrtin olejem vymazané zapékací misky. Navrch pak rozložte na plátky nakrájené švestky a v předem vyhřáté troubě pečte asi 45 minut.

Nákyp nechte v pokojové teplotě zchladnout a můžete ho podávat.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Rýžový nákyp se švestkami recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Rýžový nákyp se švestkami.
Nebo hledejte podobné podle části názvu rýžový nákyp švestkami .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rýžový nákyp se švestkami

Kde najít informace



×