Sýrová roláda se šunkou recept
Sýrová roláda se šunkou je předkrm, jehož příprava nezabere moc času a chutná i vypadá velmi dobře. Můžete ho připravit jako lehké pohoštění k vínu pro své hosty.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 8 plátků sendvičového bílého chléba
- 8 plátků šunky
- 3 ks smetanového sýra
- sůl
- mletý černý pepř
- 3 lžíce másla
- čerstvé zelené špenátové listy
Způsob přípravy
Sýrová roláda se šunkou je předkrm, jehož příprava nezabere moc času a chutná i vypadá velmi dobře. Můžete ho připravit jako lehké pohoštění k vínu pro své hosty. Nejdříve rozválíme plátky toustového chleba na pláty asi půl centimetrů vysoké. Špenátové lístky krátce podusíme na troše másla, spíš je necháme jen trochu zavadnout. Smetanový sýr ušleháme s máslem, osolíme a opepříme.
Natřeme ho na pláty toustového chleba, na něj položíme plátky šunky a podušené špenátové listy. Pak toustový chleba pevně svineme do rolády, zabalíme do potravinářské foliea necháme v ledničce alespoň 2 hodiny ztuhnout. Hotovou roládu krájíme, nejlépe nožem namočeným v horké vodě, na jednotlivé plátky.