Salámová pizza s klobásou chorizo a olivami je lehce pikantní a dokonale se v ní spojuje spousta různých chutí. Máme-li místo žampionů čerstvě nasbírané lesní houby, tím lépe. (celý recept)
Salámová pizza s klobásou chorizo a olivami je lehce pikantní a dokonale se v ní spojuje spousta různých chutí. Máme-li místo žampionů čerstvě nasbírané lesní houby, tím lépe.
Troubu předehřejeme ...
Salámová pizza s klobásou chorizo a olivami je lehce pikantní a dokonale se v ní spojuje spousta různých chutí. Máme-li místo žampionů čerstvě nasbírané lesní houby, tím lépe.
Troubu předehřejeme na 240 stupňů. Ve velké míse smícháme mouku, droždí, sůl, cukr, přidáme 3/4 hrnku teplé vody a olej a uhněteme hladké těsto.
Těsto odložíme v míse přikryté utěrkou na teplé místo a necháme ho 60 minut kynout.
Mezitím si vymažeme tukem formu na pizzu.
Když těsto vykyne, na pomoučeném vále z něho vytvoříme placku, kterou položíme do vymazané formy. Těsto potřeme rajčatovým protlakem a posypeme polovinou nastrouhaného sýra.
Nyní na pizzu poskládáme plátky salámu, šunky, klobásy chorizo, žampionů, nakrájená cherry rajčátka a nakrájenou cibuli. Nakonec vše ještě posypeme zbylým strouhaným sýrem.
Takto připravenou pizzu pečeme 15 až 20 minut v předehřáté troubě a ihned podáváme.