Salát Caesar recept
Salát Caesar je známý pikantní zeleninový salát. V horkém létě může klidně nahradit celé jídlo.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 římské saláty
- čerstvá petrželka
- čerstvě mletý pepř
- 1/2 salátové okurky
- 1 hrnek cherry rajčar
- 1 a 1/4 hrnku krutonů z bílého pečiva
- 2 žloutky
- 150 ml olivového oleje
- šťáva z 1 citronu
- 2 ančovičky
- 2 lžičky dijonské hořčíce
- 1 lžička strouhaného parmezánu
- 1 lžička worcesterské omáčky
Způsob přípravy
Salát Caesar je známý pikantní zeleninový salát. V horkém létě může klidně nahradit celé jídlo. Rozhodně bude chutnat našim hostům i jako lehký předkrm. Důležitou součástí salátu je zálivka. Připravíme ji tak, že žloutky, olivový olej, šťávu z citronu, ančovičky, dijonskou hořčici, worcester a strouhaný parmezám rozmixujeme v mixéru.
Hotovou zálivku dáme vychladit do lednice. Omytý římský salát rozdělíme na růžičky a jednotlivé listy a rozložíme do salátové mísy. Přidáme cherry rajčátka nakrájená na polovinu, salátovou okurku pokrájenou na malé kousky a posypeme nasekanou petrželkou. Zalijeme zálivkou a posypeme opečenými krutony a dle chuti mletým pepřem.