Salát Caesar s cizrnou je výborný a zdravý salát nejen pro vegetariány. Je chuťově velmi výrazný a plný zdraví prospěšných látek.
Trouba musí být předehřátá na 220 stupňů. Cizrnu slijeme z konzervy a opláchneme ji v cedníku. Olejem vymazaný plech lehce posypeme kajenským pepřem, solí a sušeným česnekem. Na to nasypeme cizrnu a promícháme, tak aby se kořením obalila. Pak vložíme plech do předehřáté trouby a pečeme cizrnu 20 až 30 minut dozlatova.
Všechny přísady na zálivku nasypeme do mixéru a důkladně rozmixujeme. Podle chuti osolíme.
V mixeru zvlášť rovněž rozmixujeme sýr, kešu oříšky, česnek, droždí, olej, česnek a konopná semínka. Směs osolíme podle chuti.
Zelený salát a kapustu zbavíme košťálů a nasekáme je na menší kousky.
Pečenou cizrnu smícháme se zelenými saláty,přidáme na plátky nakrájenou okurku a rajče, zalijeme zálivkou a posypeme sýrovou směsí.
Salát Caesar s cizrnou je výborný a zdravý salát nejen pro vegetariány. Je chuťově velmi výrazný a plný zdraví prospěšných látek.
Trouba musí být předehřátá na 220 stupňů. Cizrnu slijeme z konzervy...
Recenze a hodnocení receptu Salát Caesar s cizrnou