Salát Caesar s cizrnou recept
Salát Caesar s cizrnou je výborný a zdravý salát nejen pro vegetariány. Je chuťově velmi výrazný a plný zdraví prospěšných látek.
(celý recept)
Ingredience receptu
- pečená cizrna:
- 1 lžička extra panenského olivového oleje
- 430 g naložené cizrny bez nálevu
- 1/2 lžičky mořské soli
- 1/4 lžičky kajenského pepře
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- zálivka:
- 1/2 lžičky mořské soli
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- 1 stroužek česneku
- 2 lžičky kapary
- 1/2 lžíce dijonské hořčice
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 1/2 lžíce worcesterové omáčky
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1/4 hrnku vody
- 2 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1/2 hrnku oříšků kešu
- na posypání:
- mořská sůl
- 2 lžíce konopných semínek
- 1/3 hrnku oříšků kešu
- 1 stroužek česneku
- 1/2 lžičky sušeného česneku
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 lžíce sušeného droždí
- zelené saláty:
- 2 hlávky římského salátu
- 1 hlávka kapusty
- malá zelená okurka
- 2 rajčata
Způsob přípravy
Salát Caesar s cizrnou je výborný a zdravý salát nejen pro vegetariány. Je chuťově velmi výrazný a plný zdraví prospěšných látek. Trouba musí být předehřátá na 220 stupňů. Cizrnu slijeme z konzervy a opláchneme ji v cedníku. Olejem vymazaný plech lehce posypeme kajenským pepřem, solí a sušeným česnekem. Na to nasypeme cizrnu a promícháme, tak aby se kořením obalila. Pak vložíme plech do předehřáté trouby a pečeme cizrnu 20 až 30 minut dozlatova.
Všechny přísady na zálivku nasypeme do mixéru a důkladně rozmixujeme. Podle chuti osolíme. V mixeru zvlášť rovněž rozmixujeme sýr, kešu oříšky, česnek, droždí, olej, česnek a konopná semínka. Směs osolíme podle chuti. Zelený salát a kapustu zbavíme košťálů a nasekáme je na menší kousky. Pečenou cizrnu smícháme se zelenými saláty,přidáme na plátky nakrájenou okurku a rajče, zalijeme zálivkou a posypeme sýrovou směsí.