Salát s rýží a s marinovanými kuřecími kousky recept
Salát s rýží a s marinovanými kuřecími kousky podáváme za studena. Místo mražené zeleniny můžeme klidně použít čerstvou sezónní zeleninu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 200-300 g kuřecích prsou
- olivový olej
- 1 lžička medu
- 2 stroužky česneku
- 1 balení mražené zeleniny
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička teplé vody
- sůl
- tatarská omáčka
- 200 g jasmínové rýže
- bílý jogurt nebo zakysaná smetana
- čerstvá zelená petržel
Způsob přípravy
Salát s rýží a s marinovanými kuřecími kousky podáváme za studena. Místo mražené zeleniny můžeme klidně použít čerstvou sezónní zeleninu. Kuřecí maso nakrájené na kousky necháme hodinu marinovat v nálevu z medu, utřeného česneku, sojové omáčky a teplé vody. Po hodině maso zprudka opečeme na pánvi na olivovém oleji.
Rýži uvaříme podle návodu doměkka. Mraženou zeleninu podusíme v trošce vody krátce na pánvi. Rýži, zeleninu a maso smícháme ve velké míse, osolíme, přidáme tatarskou omáčku a jogurt nebo smetanu. Jednotlivé porce ozdobíme zelenou petrželkou.