Salát z čerstvého špenátu recept
Čerstvé zeleninové saláty ze sezónní zeleniny jsou oblíbeným jídlem nebo přílohou. Salát z čerstvého špenátu je jedním z nich.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g čerstvých špenátových listů
- 3 svazky ředkviček
- mletý černý pepř
- 1 menší citron
- 300 g bílého jogurtu
- 2 lžíce mleté sladké červené papriky
- 1 lžička cukru
- 100 g nivy
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
Způsob přípravy
Čerstvé zeleninové saláty ze sezónní zeleniny jsou oblíbeným jídlem nebo přílohou. Salát z čerstvého špenátu je jedním z nich. Chuť plísňového sýra se zelenými lístky špenátu je velmi pikantní. Důkladně omyté špenátové listy trochu natrháme a necháme pořádně okapat. Ředkvičky také opláchneme, nakrájíme na nudličky a oboje v misce smícháme dohromady.
Zvlášť připravíme zálivku z jogurtu, citronové šťávy, papriky, cukru, špetky soli, mletého pepře a oleje. Vše důkladně promícháme. Plísňový sýr nakrájíme na malé kousky, přidáme ke špenátu, vše zalijeme zálivkou a můžeme ihned podávat.