Tento jednoduchý a osvěžující letní salát z naklíčených mungo fazolek a černé čočky vám dodá potřebnou dávku energie a nebudete se po něm cítit nafouklí a těžcí. Čerstvý koriandr a ananas dodají salátu delikátní nezapomenutelnou chuť. Mungo fazolky a černou čočku je potřeba dva dny předem naklíčit. Jak naklíčit mungo a čočku se dozvíte v našem článku - Mungo fazole: Jsou kouzelné, zároveň zdravé a v klidu je naklíčíte sami doma. (celý recept)
Tento jednoduchý a osvěžující letní salát z naklíčených mungo fazolek a černé čočky vám dodá potřebnou dávku energie a nebudete se po něm cítit nafouklí a těžcí. Čerstvý koriandr a ananas dodají salát...
Oloupeme si půlku ananasu a nakrájíme ho na malé kousky, zhruba o velikosti mungo fazolek. Jakmile máte hotovo ananas přisypte k luštěninám pořádně promícháme.
Nakrájíme si hrst omytého koriandru na malé kousky a přisypeme do salátu. Pořádně promícháme a zakápneme citronem tak, aby citron nepřebil všechny chutě. Nakonec osolíme špetkou kvalitní sole.