Krátké restování a následné dušení kořenové zeleniny dodává salátu aromatickou a nasládlou chuť. Ta je zjemněná jogurtem a dochucená koriandrem a rukolou. Snadné a lahodné. (celý recept)
Krátké restování a následné dušení kořenové zeleniny dodává salátu aromatickou a nasládlou chuť. Ta je zjemněná jogurtem a dochucená koriandrem a rukolou. Snadné a lahodné....
Mrkev i petržel oloupeme a nejlépe škrabkou na zeleninu nastrouháme na tenké široké plátky. Připravíme si pánev a zakápneme olivovým olejem. Kořenovou zeleninu restujeme z obou stran maximálně 5 minut. Přidáme koření a česnek a restujeme ještě 1 minutu. Do pánve přilijeme vodu a dusíme, dokud se voda nevyvaří.
Zeleninu dáme do mísy a necháme vychladit. Nasekáme si koriandr, rukolu omyjeme a nakrájíme mozzarellu na malé kousky. Vše přimícháme do misky s kořenovou zeleninou. Promícháme dosolíme a nakonec zalijeme jogurtem a citronovou šťávou. Podáváme s pečeným toustovým chlebem.