Salát s restovanou zeleninou, jogurtem a sýrem recept

Dana F.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí3 porce

Krátké restování a následné dušení kořenové zeleniny dodává salátu aromatickou a nasládlou chuť. Ta je zjemněná jogurtem a dochucená koriandrem a rukolou. Snadné a lahodné.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 mrkve,
  • 2 petržele,
  • hrst čerstvého koriandru,
  • 2 hrsti rukoly,
  • 1 lžíce sladkého kari koření,
  • 1 stroužek česneku,
  • 1 malý kelímek bílého jogurtu,
  • šťáva z jednoho citrónu,
  • 1 mozzarella,
  • 200 ml vody,
  • olivový olej,
  • sůl


Způsob přípravy

Mrkev i petržel oloupeme a nejlépe škrabkou na zeleninu nastrouháme na tenké široké plátky. Připravíme si pánev a zakápneme olivovým olejem. Kořenovou zeleninu restujeme z obou stran maximálně 5 minut. Přidáme koření a česnek a restujeme ještě 1 minutu. Do pánve přilijeme vodu a dusíme, dokud se voda nevyvaří.

Zeleninu dáme do mísy a necháme vychladit. Nasekáme si koriandr, rukolu omyjeme a nakrájíme mozzarellu na malé kousky. Vše přimícháme do misky s kořenovou zeleninou. Promícháme dosolíme a nakonec zalijeme jogurtem a citronovou šťávou. Podáváme s pečeným toustovým chlebem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Salát s restovanou zeleninou, jogurtem a sýrem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu salát restovanou zeleninou, jogurtem sýrem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Salát s restovanou zeleninou, jogurtem a sýrem

Kde najít informace



×