Salát s rukolou, jahodami a ovčím sýrem recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření20 minPočet porcí4 porce

Jíst sezónně se vyplatí finančně, ale člověk udělá i něco dobrého pro své zdraví. Jahody jsou sice v zimě krásné zpestření jídelníčku, ale v létě chutnají mnohem lépe. V kombinaci s rukolou, sýrem pecorino a piniovými oříšky, vytvoří skvělou kompozici. Tento lehký letní salát určitě stojí za zkoušku.

(celý recept)

Ingredience receptu

  • 250 g rukoly
  • 1 svazek bazalky
  • 500 g jahod
  • 50 g sýru pecorino
  • 50 g medu
  • 5 lžic bílého balzamikového octa (lze použít i jablečný)
  • 6 lžic olivového oleje
  • 4 lžíce piniových oříšků
  • sůl
  • pepř


Způsob přípravy

Rukolu a bazalku propláchneme na sítu, osušíme je a nahrubo nakrájíme. Jahody umyjeme a rozpůlíme. V míse smícháme zelené nakrájené ingredience s jahodami, salát osolíme a opepříme.

V misce smícháme tekuté přísady - tedy olej, med, ocet a zálivkou salát přelijeme. Nakonec do salátu přidáme na hoblinky nakrájený ovčí sýr pecorino - kdo ho nemá, může použít třeba parmazán -, a nasucho pražené piniové oříšky. Salát podáváme s čerstvým pečivem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Salát s rukolou, jahodami a ovčím sýrem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu salát rukolou, jahodami ovčím sýrem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Salát s rukolou, jahodami a ovčím sýrem

Kde najít informace



×