Salát z pečené zeleniny recept

Dana F.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí5 porcí

Velice vydatný salát z pečené kořenové zeleniny, brambor a řepy, který dokáže zasytit jako hlavní chod k obědu. Zeleninu chutně doplňuje kremžská hořčice.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 červená řepa,
  • 1 menší celer,
  • 2 menší mrkve,
  • 2 petržele,
  • 1 brambora,
  • hrst sušeného tymiánu,
  • hrst oregána,
  • hrst čerstvé petrželky,
  • 3 řapíky celeru,
  • 8 lžic olivového oleje,
  • 3 lžíce kremžské hořčice,
  • sůl,


Způsob přípravy

Předehřejeme troubu na 180 °C. Zeleninu oloupeme a nakrájíme na kousky a rozložíme jí na plech, zakápneme olejem a posypeme sušeným kořením. Pečeme v předehřáté troubě cca 30 minut, zhruba v polovině pečení plech vyndáme a zeleninu promícháme.

Po dopečení necháme zeleninu vychladnout a přidáme k ní na drobno nakrájený řapíkatý celer. Přidáme hořčici a nasekanou petrželku vše promícháme a dosolíme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Salát z pečené zeleniny recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Salát z pečené zeleniny.
Nebo hledejte podobné podle části názvu salát pečené zeleniny .
Hledat podobné recepty na internetu jako Salát z pečené zeleniny

Kde najít informace



×