Velice vydatný salát z pečené kořenové zeleniny, brambor a řepy, který dokáže zasytit jako hlavní chod k obědu. Zeleninu chutně doplňuje kremžská hořčice. (celý recept)
Velice vydatný salát z pečené kořenové zeleniny, brambor a řepy, který dokáže zasytit jako hlavní chod k obědu. Zeleninu chutně doplňuje kremžská hořčice....
Předehřejeme troubu na 180 °C. Zeleninu oloupeme a nakrájíme na kousky a rozložíme jí na plech, zakápneme olejem a posypeme sušeným kořením. Pečeme v předehřáté troubě cca 30 minut, zhruba v polovině pečení plech vyndáme a zeleninu promícháme.
Po dopečení necháme zeleninu vychladnout a přidáme k ní na drobno nakrájený řapíkatý celer. Přidáme hořčici a nasekanou petrželku vše promícháme a dosolíme.