recepty

Segedínský guláš


Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem. Před vařením ochutnáme kysané zelí a pokud je na nás příliš kyselé, zbavíme se nadbytečné kyselosti tím, že ho propláchneme studenou vodou...
(celý recept)

Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem. Před vařením ochutnáme kysané zelí a pokud je na nás příliš kyselé, zbavíme se nadbytečné kyselosti tím, že ho propláchneme studenou vodou. Ze zel...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření60 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 800 g vepřového masa
  • 500 g kysaného zelí
  • 1 cibule
  • 50 g sádla
  • 2 dl smetany na vaření
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička mleté sladké papriky
  • špetka mletého černého pepře
  • sůl
  • kmín

Způsob přípravy

Segedínský guláš podáváme s houskovým knedlíkem. Před vařením ochutnáme kysané zelí a pokud je na nás příliš kyselé, zbavíme se nadbytečné kyselosti tím, že ho propláchneme studenou vodou. Ze zelí slijeme přebytečnou šťávu a překrájíme ho na menší kousky. Štávu si schováme na případné další použití. V hrnci rozpustíme sádlo a na něm osmahneme nahrubo pokrájenou cibuli, až zesklovatí. Pak přidáme mletou červenou papriku, maso nakrájené na kostky, promícháme a jen krátce osmahneme, aby paprika nezhořkla a maso se zatáhlo. Nyní vše zalijeme 2 dl vody, přidáme kmín, pepř, osolíme, podle chuti můžeme přidat trochu šťávy ze zelí a přivedeme k varu. Maso pak zvolna dusíme dokud téměř nezměkne. Je-li již skoro hotové, přidáme do hrnce pokrájené zelí a všechno dusíme ještě 15 minut. Podle potřeby podléváme vodou nebo šťávou ze zelí. Nakonec guláš zahustíme moukou, kterou jsme rozšlehali ve smetaně a ještě krátce povaříme.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Hlavní chod

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Segedínský guláš.
Nebo hledejte podobné podle části názvu segedínský guláš .
Hledat podobné recepty na internetu jako Segedínský guláš

Naši partneři