Sekaná s rajčatovou omáčkou je úžasná a třeba s vařenými brambory bude lákavým obědem nebo večeří. Stejně tak ji ale můžeme podávat jen s čerstvým chlebem. (celý recept)
Sekaná s rajčatovou omáčkou je úžasná a třeba s vařenými brambory bude lákavým obědem nebo večeří. Stejně tak ji ale můžeme podávat jen s čerstvým chlebem.
Nejprve si připravíme rajčatovou omáčku ...
Sekaná s rajčatovou omáčkou je úžasná a třeba s vařenými brambory bude lákavým obědem nebo večeří. Stejně tak ji ale můžeme podávat jen s čerstvým chlebem.
Nejprve si připravíme rajčatovou omáčku ušleháním rajského protlaku s hořčicí, octem a cukrem.
Troubu předehřejeme na 230 stupňů.Ve velké míse smícháme mleté maso, vejce, strouhanku,2/3 rajčatové omáčky,
nastrouhaný brambor, nadrobno nakrájenou cibuli, špetku soli a pepře. Rukama namočenýma ve studené vodě z masové směsi vytvoříme bochník a položíme ho doprostřed máslem vymazaného pekáče.
V předehřáté troubě pak sekanou pečeme 15 minut, po této době pekáč vyndáme z trouby a teplotu snížíme na 170 stupňů. Sekanou potřeme jednou třetinou ze zbývající rajčatové omáčky a dále ji pečeme při nižší teplotě přibližně 70 minut. Během této doby každých deset minut sekanou podléváme zbylou omáčkou.
Hotovou sekanou vyndáme z pekáče a nakrájíme na plátky.