Sekaná s rajčatovou omáčkou recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření120 minPočet porcí8 porcí

Sekaná s rajčatovou omáčkou je úžasná a třeba s vařenými brambory bude lákavým obědem nebo večeří. Stejně tak ji ale můžeme podávat jen s čerstvým chlebem.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • rajčatová omáčka:
  • 1/2 hrnku rajského protlaku
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 lžíce tmavého třtinového cukru
  • 2 lžíce octa
  • sekaná:
  • 900 g libového mletého hovězího masa
  • 1 lžíce másla
  • 1/2 hrnku strouhanky
  • 1 bílá cibule
  • 1 brambor
  • 1 1/2 lžičky soli
  • špetka mletého černého pepře
  • 1 vejce
  • 1/2 hrnku rajčatové omáčky


Způsob přípravy

Sekaná s rajčatovou omáčkou je úžasná a třeba s vařenými brambory bude lákavým obědem nebo večeří. Stejně tak ji ale můžeme podávat jen s čerstvým chlebem. Nejprve si připravíme rajčatovou omáčku ušleháním rajského protlaku s hořčicí, octem a cukrem. Troubu předehřejeme na 230 stupňů.Ve velké míse smícháme mleté maso, vejce, strouhanku,2/3 rajčatové omáčky, nastrouhaný brambor, nadrobno nakrájenou cibuli, špetku soli a pepře. Rukama namočenýma ve studené vodě z masové směsi vytvoříme bochník a položíme ho doprostřed máslem vymazaného pekáče.

V předehřáté troubě pak sekanou pečeme 15 minut, po této době pekáč vyndáme z trouby a teplotu snížíme na 170 stupňů. Sekanou potřeme jednou třetinou ze zbývající rajčatové omáčky a dále ji pečeme při nižší teplotě přibližně 70 minut. Během této doby každých deset minut sekanou podléváme zbylou omáčkou. Hotovou sekanou vyndáme z pekáče a nakrájíme na plátky.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Sekaná s rajčatovou omáčkou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Sekaná s rajčatovou omáčkou.
Nebo hledejte podobné podle části názvu sekaná rajčatovou omáčkou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Sekaná s rajčatovou omáčkou

Kde najít informace



×