Recept Sekaná

Detail receptu na jídlo Sekaná. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Sekaná

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

4

Sekaná je notoricky známá pochoutka, zvlášť chutná, když si ji připravíme doma. Podáváme ji s bramborovou kaší nebo bramborem a přidáme naloženou okurku.

Včerejší rohlíky namočíme do mléka. Cibulku nakrájíme nadrobno a lehce osmahneme na oleji. Ve velké míse smícháme mleté maso s osmaženou cibulkou, přidáme vejce, prolisovaný česnek, mletý černý pepř, majoránku a osolíme. Namočené rohlíky lehce vyždímáme a přidáme k masové směsi. Důkladně vše prohněteme, je-li směs řídká, přidáme trochu strouhanky.

Z připravené směsi vytvarujeme klasickou šišku a vložíme ji do pekáče, který jsme předem vymazali máslem. Trochu podlijeme vodou a v předehřáté troubě na 200 stupňů ji pečeme přibližne 60 až 70 minut, až na povrchu krásně zhnědne. Občas ji poléváme výpekem a podléváme vodou.

Sekaná je notoricky známá pochoutka, zvlášť chutná, když si ji připravíme doma. Podáváme ji s bramborovou kaší nebo bramborem a přidáme naloženou okurku. Včerejší rohlíky namočíme do mléka. Cibulku...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 90 min
  • Počet porcí 8

Recenze a hodnocení receptu Sekaná


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Sekaná

Ingredience receptu Sekaná

1 kg mletého masa (směs hovězího a vepřového)
4 stroužky česneku
2 starší rohlíky
2 lžíce sušené majoránky
2 vejce
sůl
mletý černý pepř
trochu mléka
strouhanka
1 cibule
1 lžíce másla
olej na smažení

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Maso
Hledat podobné recepty jako Sekaná

Podobné recepty jako Sekaná


Naši partneři

×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů