recepty

Sekaná


Sekaná je notoricky známá pochoutka, zvlášť chutná, když si ji připravíme doma. Podáváme ji s bramborovou kaší nebo bramborem a přidáme naloženou okurku...
(celý recept)

Sekaná je notoricky známá pochoutka, zvlášť chutná, když si ji připravíme doma. Podáváme ji s bramborovou kaší nebo bramborem a přidáme naloženou okurku. Včerejší rohlíky namočíme do mléka. Cibulku...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření90 minPočet porcí8 porcí


Ingredience receptu

  • 1 kg mletého masa (směs hovězího a vepřového)
  • 4 stroužky česneku
  • 2 starší rohlíky
  • 2 lžíce sušené majoránky
  • 2 vejce
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • trochu mléka
  • strouhanka
  • 1 cibule
  • 1 lžíce másla
  • olej na smažení

Způsob přípravy

Sekaná je notoricky známá pochoutka, zvlášť chutná, když si ji připravíme doma. Podáváme ji s bramborovou kaší nebo bramborem a přidáme naloženou okurku. Včerejší rohlíky namočíme do mléka. Cibulku nakrájíme nadrobno a lehce osmahneme na oleji. Ve velké míse smícháme mleté maso s osmaženou cibulkou, přidáme vejce, prolisovaný česnek, mletý černý pepř, majoránku a osolíme. Namočené rohlíky lehce vyždímáme a přidáme k masové směsi. Důkladně vše prohněteme, je-li směs řídká, přidáme trochu strouhanky. Z připravené směsi vytvarujeme klasickou šišku a vložíme ji do pekáče, který jsme předem vymazali máslem. Trochu podlijeme vodou a v předehřáté troubě na 200 stupňů ji pečeme přibližne 60 až 70 minut, až na povrchu krásně zhnědne. Občas ji poléváme výpekem a podléváme vodou.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Maso

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Sekaná.
Hledat podobné recepty na internetu jako Sekaná

Naši partneři