Sekaná pečená v listovém těstě je trochu jiný způsob, jak připravit takové oblíbené a snad i klasické jídlo, jako je sekaná. Jako přílohu doporučujeme zeleninu, buď dušenou nebo vařenou v páře. (celý recept)
Sekaná pečená v listovém těstě je trochu jiný způsob, jak připravit takové oblíbené a snad i klasické jídlo, jako je sekaná. Jako přílohu doporučujeme zeleninu, buď dušenou nebo vařenou v páře. ...
Oba druhy masa umeleme na masovém strojku a promícháme. Přidáme dva žloutky, mléko a nadrobno nakrájenou cibuli. Podle potřeby přidáme strouhanku a okořeníme pepřem, majoránkou a osolíme. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Na vále si rozválíme listové těsto. Masovou směs rozdělíme na dvě šišky a každou pevně do těsta zabalíme . Rozšleháme jedno vejce a obalené šišky jím potřeme ze všech stran. Položíme je do olejem vymazaného pekáče a v předehřáté troubě sekanou pečeme přibližně 45 až 50 minut.