Selská omeleta recept
Pokrmy z vajec jsou vděčné a omeletu lze podávat jako svačinu i hlavní jídlo. Její selská varianta s bramborem a slaninou spolehlivě dodá energii a zasytí.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 8 vajec
- 8 lžic mléka
- 100 g anglické slaniny
- 1 cibule
- 4 uvařené brambory
- 1 lžíce nasekané petrželky
- 1 lžíce přepuštěného másla nebo oleje
- sůl
- pepř
Způsob přípravy
Vejce v míse rozšleháme s mlékem a dochutíme solí a pepřem. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, cibuli najemno a obě přísady necháme opéct na troše oleje a odložíme stranou.
Brambory předem uvaříme ve slupce, oloupeme je a nakrájíme na menší kostičky. Petrželku nasekáme. Vejce nalijeme do pánve a necháme pár sekund opékat. Jakmile se spodní část zpevní, přidáme na polovinu vaječné směsi brambory, petrželku a opečenou slaninu. Chvíli opékáme a pak překlopíme.
Omeletu podáváme s čerstvou zeleninou a pečivem.