Selská omeleta recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření15 minPočet porcí2 porce

Pokrmy z vajec jsou vděčné a omeletu lze podávat jako svačinu i hlavní jídlo. Její selská varianta s bramborem a slaninou spolehlivě dodá energii a zasytí.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 8 vajec
  • 8 lžic mléka
  • 100 g anglické slaniny
  • 1 cibule
  • 4 uvařené brambory
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 1 lžíce přepuštěného másla nebo oleje
  • sůl
  • pepř


Způsob přípravy

Vejce v míse rozšleháme s mlékem a dochutíme solí a pepřem. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky, cibuli najemno a obě přísady necháme opéct na troše oleje a odložíme stranou.

Brambory předem uvaříme ve slupce, oloupeme je a nakrájíme na menší kostičky. Petrželku nasekáme. Vejce nalijeme do pánve a necháme pár sekund opékat. Jakmile se spodní část zpevní, přidáme na polovinu vaječné směsi brambory, petrželku a opečenou slaninu. Chvíli opékáme a pak překlopíme.

Omeletu podáváme s čerstvou zeleninou a pečivem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Selská omeleta recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Selská omeleta.
Nebo hledejte podobné podle části názvu selská omeleta .
Hledat podobné recepty na internetu jako Selská omeleta

Kde najít informace



×