Shawarma recept
Shawarma je velice populární libanonské jídlo, které si hned oblíbíte.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 kuřecí prsa
- 6 naložených brukví
- 6 paprik naložených v soli
- 6 ředkviček
- 6 listů batávie
- 6 kyselých okurek
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- libanonské placky
- Marináda:
- 3 prolisované stroužky česneku
- 1/2 lžičky mleté papriky
- 2 špetky mletého koriandru
- 2 špetky sumaku
- 1/2 lžičky soli
- 1/2 lžičky mletého pepře
- 3 lžíce olivového oleje
Způsob přípravy
Nejprve si připravíme marinádu. Do misky nalijeme olivový olej a do něj postupně sypeme ingredience. Důkladně promícháme. Kuřecí maso si nakrájíme na jemné plátky a vložíme do marinády. Nehcáme dvě hodiny marinovat.
Poté kuře z marinády vyjmeme a necháme okapat. Troubu předehřejeme na 200°C, maso rozprostřeme na plech a pečeme přibližně 25 minut.
Mezitím si nakrájíme zeleninu a salát natrháme na větší kousky. Libanonské placky ohřejeme na suché pánvy. Poté na každou rozložíme zeleninu, na to maso a srolujeme. Můžete zabalit do alobalu, aby zůstaly teplé. Dobrou chuť!