Skořicové koblihy recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí12 porcí

Skořicové koblihy jsou úžasným zákuskem pro milovníky sladkých jídel. A jako sváteční snídaně či svačina jsou dokonalé.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 400 g polohrubé mouky
  • 40 g cukru moučka
  • 220 ml teplého mléka
  • 2 žloutky
  • 25 g kvasnic
  • citronová kůra z 1 citronu
  • 80 g skořicového cukru
  • sůl


Způsob přípravy

Skořicové koblihy jsou úžasným zákuskem pro milovníky sladkých jídel. A jako sváteční snídaně či svačina jsou dokonalé. Připravíme si kvásek smícháním kvasnic, trochy cukru, trošky teplého mléka a lžíce mouky. Necháme vykynout na teplém místě. Ve velké míse pak smícháme žloutky, zbytek mouky a mléka, přidáme citronovou kůru, sůl, cukr a vzešlý kvásek. Uhněteme těsto a přikryté necháme asi půl hodiny kynout.

Na pomoučeném vále vykynuté těsto rozválíme na plát vysoký asi 2 cm a formičkou vykrajujeme koblížky. Necháme je chvíli ještě kynout, pak je osmažíme v rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova. Po osmažení je necháme krátce okapat na papírových utěrkách a ještě teplé je obalíme ve skořicovém cukru. Hotové pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Skořicové koblihy recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Skořicové koblihy.
Nebo hledejte podobné podle části názvu skořicové koblihy .
Hledat podobné recepty na internetu jako Skořicové koblihy

Kde najít informace



×