Skořicové koblihy recept
Skořicové koblihy jsou úžasným zákuskem pro milovníky sladkých jídel. A jako sváteční snídaně či svačina jsou dokonalé.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 400 g polohrubé mouky
- 40 g cukru moučka
- 220 ml teplého mléka
- 2 žloutky
- 25 g kvasnic
- citronová kůra z 1 citronu
- 80 g skořicového cukru
- sůl
Způsob přípravy
Skořicové koblihy jsou úžasným zákuskem pro milovníky sladkých jídel. A jako sváteční snídaně či svačina jsou dokonalé. Připravíme si kvásek smícháním kvasnic, trochy cukru, trošky teplého mléka a lžíce mouky. Necháme vykynout na teplém místě. Ve velké míse pak smícháme žloutky, zbytek mouky a mléka, přidáme citronovou kůru, sůl, cukr a vzešlý kvásek. Uhněteme těsto a přikryté necháme asi půl hodiny kynout.
Na pomoučeném vále vykynuté těsto rozválíme na plát vysoký asi 2 cm a formičkou vykrajujeme koblížky. Necháme je chvíli ještě kynout, pak je osmažíme v rozpáleném oleji po obou stranách dozlatova. Po osmažení je necháme krátce okapat na papírových utěrkách a ještě teplé je obalíme ve skořicovém cukru. Hotové pocukrujeme moučkovým cukrem a podáváme.