Nabídka
Přidej
recepty

Skořicoví šneci


Tradiční švédský dezert nejen skvěle chutná, ale během jeho přípravy se díky skořici a kardamomu vaše kuchyně navíc promění v nádherně voňavou oázu.
(celý recept)

Tradiční švédský dezert nejen skvěle chutná, ale během jeho přípravy se díky skořici a kardamomu vaše kuchyně navíc promění v nádherně voňavou oázu....

Ingredience receptu

  • Na těsto:
  • 150 g másla
  • 90 g třtinového cukru nebo cukru krupice
  • 500 ml mléka
  • 800 g hladké mouky
  • 40 g čerstvého droždí nebo 1 sáček sušeného
  • ½ čajové lžičky soli
  • 2 čajové lžičky mletého kardamomu
  • Náplň:
  • 120 - 150 g másla
  • 90 g třtinového cukru
  • 2 zarovnané polévkové lžíce skořice
  • ½ čajové lžičky kardamomu
  • 1 čajová lžička vanilkového cukru

Způsob přípravy

Do mísy rozdrobíme droždí, přidáme lžíci cukru a umícháme kašičku.

V menší misce smícháme sůl, zbylý cukr, kardamom a vše přisypeme do první mísy. Máslo rozpustíme v rendlíku a společně s vlažným mlékem ho postupně přiléváme do mísy a zároveň přisypáváme mouku.

Vymícháme hladké těsto, které zakryjeme čistou utěrkou a necháme hodinu kynout. Těsto by mělo zdvojnásobit svůj objem.

Během kynutí si připravíme nátěrku. Máslo rozpustíme a postupně do něj přisypeme všechny ingredience. Poté směs necháme vychladit. Je opravdu důležité, aby máslo opět ztuhlo, jinak by nátěrka z těsta vytekla ven.

Vykynuté těsto rozdělíme na dvě poloviny a oba bochánky rozválíme na placku čtvercového tvaru. Tu potřeme nátěrkou a těsto srolujeme. Ostrým nožem krájíme asi 1,5 cm široké šneky.

Šneky uložíme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme cukrem a pečeme asi 15 - 20 minut v troubě předehřáté na 180°C.


  • Kuchař: Alena B.
  • Publikováno:

Kategorie: Sladká svačina

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Skořicoví šneci.
Nebo hledejte podobné podle části názvu skořicoví šneci .
Hledat podobné recepty na internetu jako Skořicoví šneci

Naši partneři