Recept Skotská vejce s kari majonézou

Detail receptu na jídlo Skotská vejce s kari majonézou. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Skotská vejce s kari majonézou

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

3

Skotská vejce s kari majonézou jsou nejlepší s bramborovou kaší. Ale klidně k nim můžeme podávat vařené brambory nebo třeba zeleninový salát.

Osm vajec zvolna vaříme 7 minut ve vodě, pak je hned ochladíme ve vodě studené, abychom zastavili var a vejce se dobře loupala. Oloupeme je a uložíme do chladna.

Ve velké míse mezitím smícháme kajenský pepř, muškátový oříšek, bílý pepř, černý pepř, sůl, šalvěj, cibuli a mleté vepřové maso. Důkladně prohněteme a podle nutnosti přilijeme vývar. Masové těsto by nakonec mělo být trochu lepkavé.

Malé množství těsta (asi tak 1/4 hrnku) mokrýma rukama upravíme na tenkou placku. Do středu vložíme jedno vařené vejce a do směsi ho pevně zabalíme. Takto zabalíme všech osm vajec a uložíme je do ledničky.

Když vejce vychladnou a ztuhnou, postupně je ze všech stran obalíme v trojobalu.

Ve vysoké pánvi s rozpáleným olejem, nebo ve fritovacím hrnci pak skotská vejce smažíme ze všech stran asi 5 minut. Po usmažení je odkládáme na papírové ubrousky a necháme okapat přebytečný tuk.

Na malé pánvi zahřejeme 2 lžíce oleje na střední teplotu a přisypeme do něj kari koření. Asi půl minuty směs mícháme, až se utvoří pasta. Tu pak necháme vychladnout a v malé misce smícháme s majonézou.

Hotová skotská vejce na talíři rozkrojíme na polovinu a podáváme s kari majonézou.

Skotská vejce s kari majonézou jsou nejlepší s bramborovou kaší. Ale klidně k nim můžeme podávat vařené brambory nebo třeba zeleninový salát. Osm vajec zvolna vaříme 7 minut ve vodě, pak je hned o...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 45 min
  • Počet porcí 8

Recenze a hodnocení receptu Skotská vejce s kari majonézou


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Skotská vejce  s kari majonézou

Ingredience receptu Skotská vejce s kari majonézou

10 vajec (z toho 2 na obalení)
1 hrnek hladké mouky (na obalení)
1 hrnek strouhanky (na obalení)
500 g mletého vepřového masa
1 3/4 lžičky soli
špetka kajenského pepře
3 lžíce jemně strouhané cibule
1/2 lžičky mletého černého pepře
2 lžičky jemně mleté čerstvé šalvěje
1/2 lžičky mletého bílého pepře
1/4 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
1/4 šálku kuřecího vývaru
rostlinný olej na smažení
1/2 hrnku majonézy
2 lžičky kari koření

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Vepřové
Hledat podobné recepty jako Skotská vejce s kari majonézou

Podobné recepty jako Skotská vejce s kari majonézou


Naši partneři

×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů