recepty

Skotská vejce s kari majonézou


Skotská vejce s kari majonézou jsou nejlepší s bramborovou kaší. Ale klidně k nim můžeme podávat vařené brambory nebo třeba zeleninový salát...
(celý recept)

Skotská vejce s kari majonézou jsou nejlepší s bramborovou kaší. Ale klidně k nim můžeme podávat vařené brambory nebo třeba zeleninový salát. Osm vajec zvolna vaříme 7 minut ve vodě, pak je hned o...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření45 minPočet porcí8 porcí


Ingredience receptu

  • 10 vajec (z toho 2 na obalení)
  • 1 hrnek hladké mouky (na obalení)
  • 1 hrnek strouhanky (na obalení)
  • 500 g mletého vepřového masa
  • 1 3/4 lžičky soli
  • špetka kajenského pepře
  • 3 lžíce jemně strouhané cibule
  • 1/2 lžičky mletého černého pepře
  • 2 lžičky jemně mleté čerstvé šalvěje
  • 1/2 lžičky mletého bílého pepře
  • 1/4 lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
  • 1/4 šálku kuřecího vývaru
  • rostlinný olej na smažení
  • 1/2 hrnku majonézy
  • 2 lžičky kari koření

Způsob přípravy

Skotská vejce s kari majonézou jsou nejlepší s bramborovou kaší. Ale klidně k nim můžeme podávat vařené brambory nebo třeba zeleninový salát. Osm vajec zvolna vaříme 7 minut ve vodě, pak je hned ochladíme ve vodě studené, abychom zastavili var a vejce se dobře loupala. Oloupeme je a uložíme do chladna. Ve velké míse mezitím smícháme kajenský pepř, muškátový oříšek, bílý pepř, černý pepř, sůl, šalvěj, cibuli a mleté vepřové maso. Důkladně prohněteme a podle nutnosti přilijeme vývar. Masové těsto by nakonec mělo být trochu lepkavé. Malé množství těsta (asi tak 1/4 hrnku) mokrýma rukama upravíme na tenkou placku. Do středu vložíme jedno vařené vejce a do směsi ho pevně zabalíme. Takto zabalíme všech osm vajec a uložíme je do ledničky. Když vejce vychladnou a ztuhnou, postupně je ze všech stran obalíme v trojobalu. Ve vysoké pánvi s rozpáleným olejem, nebo ve fritovacím hrnci pak skotská vejce smažíme ze všech stran asi 5 minut. Po usmažení je odkládáme na papírové ubrousky a necháme okapat přebytečný tuk. Na malé pánvi zahřejeme 2 lžíce oleje na střední teplotu a přisypeme do něj kari koření. Asi půl minuty směs mícháme, až se utvoří pasta. Tu pak necháme vychladnout a v malé misce smícháme s majonézou. Hotová skotská vejce na talíři rozkrojíme na polovinu a podáváme s kari majonézou.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Vepřové

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu skotská vejce kari majonézou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Skotská vejce s kari majonézou

Naši partneři