Skotská vejce s kari majonézou jsou nejlepší s bramborovou kaší. Ale klidně k nim můžeme podávat vařené brambory nebo třeba zeleninový salát. (celý recept)
Skotská vejce s kari majonézou jsou nejlepší s bramborovou kaší. Ale klidně k nim můžeme podávat vařené brambory nebo třeba zeleninový salát.
Osm vajec zvolna vaříme 7 minut ve vodě, pak je hned o...
Skotská vejce s kari majonézou jsou nejlepší s bramborovou kaší. Ale klidně k nim můžeme podávat vařené brambory nebo třeba zeleninový salát.
Osm vajec zvolna vaříme 7 minut ve vodě, pak je hned ochladíme ve vodě studené, abychom zastavili var a vejce se dobře loupala. Oloupeme je a uložíme do chladna.
Ve velké míse mezitím smícháme kajenský pepř, muškátový oříšek, bílý pepř, černý pepř, sůl, šalvěj, cibuli a mleté vepřové maso. Důkladně prohněteme a podle nutnosti přilijeme vývar. Masové těsto by nakonec mělo být trochu lepkavé.
Malé množství těsta (asi tak 1/4 hrnku) mokrýma rukama upravíme na tenkou placku. Do středu vložíme jedno vařené vejce a do směsi ho pevně zabalíme.
Takto zabalíme všech osm vajec a uložíme je do ledničky.
Když vejce vychladnou a ztuhnou, postupně je ze všech stran obalíme v trojobalu.
Ve vysoké pánvi s rozpáleným olejem, nebo ve fritovacím hrnci pak skotská vejce smažíme ze všech stran asi 5 minut. Po usmažení je odkládáme na papírové ubrousky a necháme okapat přebytečný tuk.
Na malé pánvi zahřejeme 2 lžíce oleje na střední teplotu a přisypeme do něj kari koření. Asi půl minuty směs mícháme, až se utvoří pasta. Tu pak necháme vychladnout a v malé misce smícháme s majonézou.
Hotová skotská vejce na talíři rozkrojíme na polovinu a podáváme s kari majonézou.