recepty

Škvarkové placky


Škvarkové placky jsou jedním z typických masopustních jídel. Ale nemusíte čekat až na začátek masopustu, upečte si je hned. Rozhodně budou mít úspěch...
(celý recept)

Škvarkové placky jsou jedním z typických masopustních jídel. Ale nemusíte čekat až na začátek masopustu, upečte si je hned. Rozhodně budou mít úspěch....

Ingredience receptu

  • 280 g škvarků
  • 80 g vepřového sádla
  • 2 vejce
  • 500 g hladké mouky
  • 200 ml sladké smetany
  • 3 lžičky cukru
  • 2 lžičky soli
  • 35 g droždí
  • špetka mletého černého pepře

Způsob přípravy

Připravíme si kvásek. V misce rozmícháme ve trošce smetany cukr, lžíci mouky a droždí. Mezitím si troubu předehřejeme na 180 stupňů. Sádlo v kastrůlku rozehřejeme.

Ve velké míse smícháme mouku, sůl a pepř a přidáme zbytek vlažné smetany a 2 žloutky. Škvarky nakrájíme na hrubo, přidáme do mísy s moukou. Přidáme také rozpuštěné sádlo a vzešlý kvásek. Vše důkladně prohněteme na hladké těsto. Pak těsto v míse zakryjeme utěrkou a necháme hodinu kynout na teplém místě.

Vykynuté těsto přendáme na pomoučený vál a vyválíme plát silný asi 1,5 cm. Pomocí kulaté formičky vykrájíme kolečka a naskládáme je na plech vyložený pečícím papírem.

Placky na plechu necháme asi 15 minut kynout a pak je potřeme rozšlehaným bílkem. V předehřáté troubě škvarkové placky pečeme asi 25 minut dozlatova.


  • Kuchař: HanaRohlenová
  • Publikováno:

Kategorie: Přílohy

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Škvarkové placky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu Škvarkové placky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Škvarkové placky

Naši partneři