Sladký ricottový krém s ovocem recept
Tento krém si výborně vychutnáte samotný jako dezert ozdobený šlehačkou nebo spolu
s ovocem, využijete ho ale také do dortů a k sušenkám, jako náplň do trubiček cannoli či v netradiční verzi tiramisu místo klasického mascarpone. Všechny ingredience jednoduše smíchejte v misce a důkladně ušlehejte
(celý recept)
Ingredience receptu
- 350 g ricotty speciale (koupíte v La Formaggeria Gran Moravia)
- 80 g moučkového cukru
- 50 g nasekaných piniových semínek
- 1 lžíce kakaa na vaření
- 3 lžíce tekuté čerstvé smetany
- Ovoce na ozdobení
Způsob přípravy
350 g ricotty speciale (koupíte v La Formaggeria Gran Moravia)
80 g moučkového cukru
50 g nasekaných piniových semínek
lžíci kakaa na vaření
tři lžíce tekuté čerstvé smetany
ovoce na ozdobení