Slané muffiny ze špenátu, cukety a sýru feta mohou být báječným předkrmem. Nebo dobrou lehkou večeří, jak budete sami chtít. (celý recept)
Slané muffiny ze špenátu, cukety a sýru feta mohou být báječným předkrmem. Nebo dobrou lehkou večeří, jak budete sami chtít.
Dýňová semínka nasucho opražíme v troubě. Troubu předehřejeme na 220 stu...
Slané muffiny ze špenátu, cukety a sýru feta mohou být báječným předkrmem. Nebo dobrou lehkou večeří, jak budete sami chtít.
Dýňová semínka nasucho opražíme v troubě. Troubu předehřejeme na 220 stupňů a formičky na muffiny vymažeme rostlinným olejem.
V míse smícháme nastrouhanou cuketu s nasekanými špenátovými listy. Přidáme mléko ve kterém jsme rozšlehali vejce. Smícháme mouku s práškem do pečiva a společně se sýry ji přidáme do mísy.
Podle chuti těsto okořeníme solí a pepřem a dobře promícháme.
Hotovým těstem naplníme vymazané formičky téměř k vrcholu a povrch posypeme dýňovými semínky. Formičky naskládáme na plech a muffiny pečeme přibližně 25 minut dozlatova.
Po částečném ochlazení upečené muffiny vyklepneme z formiček. Můžeme je jíst teplé, ale i studené.