Slaný koláč s chřestem a houbami je lahodný pikantní předkrm, svačinka nebo lehká večeře. Jeho výhodou je, že můžeme jednotlivé porce zamrazit a použít je kdykoliv jindy. (celý recept)
Slaný koláč s chřestem a houbami je lahodný pikantní předkrm, svačinka nebo lehká večeře. Jeho výhodou je, že můžeme jednotlivé porce zamrazit a použít je kdykoliv jindy.
Do koláčové formy rozprost...
Slaný koláč s chřestem a houbami je lahodný pikantní předkrm, svačinka nebo lehká večeře. Jeho výhodou je, že můžeme jednotlivé porce zamrazit a použít je kdykoliv jindy.
Do koláčové formy rozprostřeme listové těsto v tenké vrstvě tak, aby okraje těsta formu trochu přesahovaly. Povrch těsta potřeme hořčicí.
Do velké pánve dáme máslo, přidáme nakrájené houby, cibuli, nakrájený chřest a vše dusíme, až chřest téměř změkne. Ve zvláštní větší míse rozšleháme vejce, přidáme sýr mozzarella, čerstvou petrželku, sůl, pepř, česnekový prášek, bazalku, oregano a šalvěj.
Nakonec do mísy přidáme chřestovou směs s houbami a všechno promícháme.
Nyní hotovou náplň nalijeme na listové těsto a rozetřeme. V troubě předehřáté na 190 stupňů koláč pečeme asi 30 minut. Zkusíme do středu koláče zapíchnout nůž a pokud ho vytáhneme čistý, je upečeno.
Koláč vyndáme z trouby, necháme ho stát ještě asi 1O a pak nakrájíme na dílky.