Slaný kuřecí koláč se zeleninou je samostatné jídlo vhodné třeba pro náš velikonoční stůl. Přidáme salát z čerstvé zeleniny a pochutnáme si. (celý recept)
Slaný kuřecí koláč se zeleninou je samostatné jídlo vhodné třeba pro náš velikonoční stůl. Přidáme salát z čerstvé zeleniny a pochutnáme si.
Do hrnce dáme 2 lžíce másla,zahřejeme ho a nasypeme na n...
Slaný kuřecí koláč se zeleninou je samostatné jídlo vhodné třeba pro náš velikonoční stůl. Přidáme salát z čerstvé zeleniny a pochutnáme si.
Do hrnce dáme 2 lžíce másla,zahřejeme ho a nasypeme na něj mraženou zeleninu, nakrájený celer, utřený česnek a nakrájenou cibuli. Za stálého míchání zeleninu restujeme 7 minut, až začne měknout.
Nyní přidáme zbytek másla a přisypeme mouku.
Stále mícháme a po dvou minutách vše zalijeme kuřecím vývarem. Směs pak přivedeme k varu a zvolna ji vaříme 5 minut, až zhoustne. Nyní k ní přidáme nakrájené vařené kuřecí maso a dobře ji promícháme.
Ochutnáme a podle chuti osolíme a opepříme.
Mezitím si troubu předehřejeme na 180 stupňů. Do připraveného a vymazaného pekáče rozložíme kuřecí směs se zeleninou.Listové těsto rozválíme na placku a pokryjeme jí vršek koláče. Okraje těsta zahneme a utěsníme.Povrch před pečením propícháme vidličkou, aby mohla unikat pára. Kuřecí koláč pečeme asi čtvrt hodiny, až začne povrch těsta hnědnout.
Podáváme hned po upečení, ale klidně i po vychladnutí. Místo pekáče můžeme použít jednotlivé zapékací misky.