Slaný sýrový koláč s cuketou recept
Slaný sýrový koláč s cuketou připravíme rychle a snadno. V létě to může být třeba báječná lehká a zdravá večeře pro celou rodinu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1/3 hrnku strouhaného parmezánu
- 1 hrnek sýra Ricotta
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička soli
- 1 balení listového těsta
- 2 vejce
- 2 velké cukety
- 2 lžičky mletého černého pepře
- 2 lžíce nasekaného kopru
Způsob přípravy
Slaný sýrový koláč s cuketou připravíme rychle a snadno. V létě to může být třeba báječná lehká a zdravá večeře pro celou rodinu. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Pekáč vyložíme pečícím papírem a na něj rozprostřeme rozválené listové těsto. Jedno vejce a sýr Ricotta rozšleháme v malé misce. Přidáme špetku pepře, utřený česnek a nasekaný kopr a dobře vše promícháme. Směs pak rovnoměrně rozložíme na listové těsto. Asi 1 cm na krajích koláče necháme nepokrytý. V další misce smícháme zbývající pepř, olej a sůl a v této lázni namočíme nakrájené plátky cukety.
Ty ak naskládáme na sýrovou směs na koláč a volné okraje těsta přehneme do středu koláče. V malé misce rozšleháme zbylé vejce se lžící vody a touto směsí potřeme těsto na okrajích koláče. Nakonec koláč posypeme strouhaným parmezánem a pečeme ho v předehřáté troubě 35 až 40 minut dozlatova. Upečený koláč necháme chladnout přibližně 15 minut a pak ho můžeme nakrájet a podávat.