Slovenská fašírka recept
Slovenská fašírka je hodně podobná naší sekané. Možná je o něco pikantnější.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g prorostlého vepřového masa
- 250 g předního hovězího masa
- 3 utřené stroužky česneku
- 1 vejce
- 200 g spišské klobásy
- 1 bílá cibule
- sůl
- mletý černý pepř
- mletá pálivá paprika
- rostlinný olej
- hladká mouka
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Oba druhy masa umeleme a smícháme v míse s nadrobno nakrájenou cibulí, utřeným česnekem a vejcem. Masovou směs podle chuti okořeníme solí, paprikou a pepřem.
Na vále ze směsi vyválíme obdélníkovou placku a zabalíme do ní oloupanou spišskou klobásu. Vytvořenou šišku pak na vymazaném pekáči pečeme v předehřáté troubě. Občas podléváme vypečenou šťávou. Když je maso upečené, šišku vyndáme na mísu a nakrájíme na tlusté plátky. Do zbylého výpečku zamícháme lžíci hladké mouky a rozmícháme. Je-li třeba zalijeme trochou vody a krátce povaříme.
Omáčku dochutíme kořením podle potřeby a podáváme s plátkem fašírky a třeba s bramborovou kaší.