Smažené filé s hranolky a hrachovou kaší je celé jídlo které můžeme uvařit třeba i dětem. Rybí filety mohou být třeba z mořské štiky, nebo z jiného rybího masa. (celý recept)
Smažené filé s hranolky a hrachovou kaší je celé jídlo které můžeme uvařit třeba i dětem. Rybí filety mohou být třeba z mořské štiky, nebo z jiného rybího masa.
V hrnci přivedeme k varu 6 hrnků oso...
Smažené filé s hranolky a hrachovou kaší je celé jídlo které můžeme uvařit třeba i dětem. Rybí filety mohou být třeba z mořské štiky, nebo z jiného rybího masa.
V hrnci přivedeme k varu 6 hrnků osolené vody. Přidáme mražený hrášek a 4 minuty povaříme. Pak hrášek scedíme a přidáme k němu 3 lžíce horké vody, máslo a citronovou šťávu. Podle chuti osolíme a opepříme a tyčovým mixérem rozmixujeme na kaši.
Brambory oloupeme, nakrájíme na hranolky, důkladně je propláchneme ve studené vodě a nakonec osušíme. V čisté vodě, kterou přivedeme k varu, brambory povaříme asi 3 minuty, scedíme a necháme okapat na papírových ubrouscích.
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů.
1 lžičku soli, jedlou sodu, sůl, rýžovou mouku a 1 1/2 šálky hladké mouky smícháme v misce.Přidáme citronovou šťávu, perlivou vodu a pivo a vše zamícháme. Hotové těstíčko uložíme do ledničky.
Na pekáči s olejem smažíme bramborové hranolky ze všech stran přibližně 3 minuty dozlatova. Pak je přendáme na suchý plech vyložený papírovými ubrousky a zlehka osolíme. Jednotlivé kousky filé obalíme v mouce a pak v připraveném těstíčku.
V troubě na pekáči s rozpáleným olejem rybu smažíme po obou stranách až se propeče a zbarví dozlatova, přibližně 5 až 7 minut, podle tloušťky porce.
Rybu servírujeme s bramborovými hranolky a s trochou hráškového pyré.