recepty

Smažené filé s hranolky a hrachovou kaší


Smažené filé s hranolky a hrachovou kaší je celé jídlo které můžeme uvařit třeba i dětem. Rybí filety mohou být třeba z mořské štiky, nebo z jiného rybího masa...
(celý recept)

Smažené filé s hranolky a hrachovou kaší je celé jídlo které můžeme uvařit třeba i dětem. Rybí filety mohou být třeba z mořské štiky, nebo z jiného rybího masa. V hrnci přivedeme k varu 6 hrnků oso...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření60 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 600 g rybího filé
  • 1 kg brambor
  • 300 g mraženého zeleného hrášku
  • 3/4 hrnku piva
  • 3/4 hrnku perlivé vody nebo minerálky
  • rostlinný olej na smažení
  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1/2 hrnku rýžové mouky
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1 lžička citronové šťávy
  • 2 lžíce čerstvého másla
  • mletá červená paprika
  • sůl

Způsob přípravy

Smažené filé s hranolky a hrachovou kaší je celé jídlo které můžeme uvařit třeba i dětem. Rybí filety mohou být třeba z mořské štiky, nebo z jiného rybího masa. V hrnci přivedeme k varu 6 hrnků osolené vody. Přidáme mražený hrášek a 4 minuty povaříme. Pak hrášek scedíme a přidáme k němu 3 lžíce horké vody, máslo a citronovou šťávu. Podle chuti osolíme a opepříme a tyčovým mixérem rozmixujeme na kaši. Brambory oloupeme, nakrájíme na hranolky, důkladně je propláchneme ve studené vodě a nakonec osušíme. V čisté vodě, kterou přivedeme k varu, brambory povaříme asi 3 minuty, scedíme a necháme okapat na papírových ubrouscích. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. 1 lžičku soli, jedlou sodu, sůl, rýžovou mouku a 1 1/2 šálky hladké mouky smícháme v misce.Přidáme citronovou šťávu, perlivou vodu a pivo a vše zamícháme. Hotové těstíčko uložíme do ledničky. Na pekáči s olejem smažíme bramborové hranolky ze všech stran přibližně 3 minuty dozlatova. Pak je přendáme na suchý plech vyložený papírovými ubrousky a zlehka osolíme. Jednotlivé kousky filé obalíme v mouce a pak v připraveném těstíčku. V troubě na pekáči s rozpáleným olejem rybu smažíme po obou stranách až se propeče a zbarví dozlatova, přibližně 5 až 7 minut, podle tloušťky porce. Rybu servírujeme s bramborovými hranolky a s trochou hráškového pyré.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Rybí maso

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu smažené filé hranolky hrachovou kaší .
Hledat podobné recepty na internetu jako Smažené filé s hranolky a hrachovou kaší

Naši partneři