Smažené filé s hranolky a hrachovou kaší recept
Smažené filé s hranolky a hrachovou kaší je celé jídlo které můžeme uvařit třeba i dětem. Rybí filety mohou být třeba z mořské štiky, nebo z jiného rybího masa.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 600 g rybího filé
- 1 kg brambor
- 300 g mraženého zeleného hrášku
- 3/4 hrnku piva
- 3/4 hrnku perlivé vody nebo minerálky
- rostlinný olej na smažení
- 2 hrnky hladké mouky
- 1/2 hrnku rýžové mouky
- 1 lžička jedlé sody
- 1 lžička citronové šťávy
- 2 lžíce čerstvého másla
- mletá červená paprika
- sůl
Způsob přípravy
Smažené filé s hranolky a hrachovou kaší je celé jídlo které můžeme uvařit třeba i dětem. Rybí filety mohou být třeba z mořské štiky, nebo z jiného rybího masa. V hrnci přivedeme k varu 6 hrnků osolené vody. Přidáme mražený hrášek a 4 minuty povaříme. Pak hrášek scedíme a přidáme k němu 3 lžíce horké vody, máslo a citronovou šťávu. Podle chuti osolíme a opepříme a tyčovým mixérem rozmixujeme na kaši. Brambory oloupeme, nakrájíme na hranolky, důkladně je propláchneme ve studené vodě a nakonec osušíme. V čisté vodě, kterou přivedeme k varu, brambory povaříme asi 3 minuty, scedíme a necháme okapat na papírových ubrouscích. Troubu si předehřejeme na 200 stupňů.
1 lžičku soli, jedlou sodu, sůl, rýžovou mouku a 1 1/2 šálky hladké mouky smícháme v misce.Přidáme citronovou šťávu, perlivou vodu a pivo a vše zamícháme. Hotové těstíčko uložíme do ledničky. Na pekáči s olejem smažíme bramborové hranolky ze všech stran přibližně 3 minuty dozlatova. Pak je přendáme na suchý plech vyložený papírovými ubrousky a zlehka osolíme. Jednotlivé kousky filé obalíme v mouce a pak v připraveném těstíčku. V troubě na pekáči s rozpáleným olejem rybu smažíme po obou stranách až se propeče a zbarví dozlatova, přibližně 5 až 7 minut, podle tloušťky porce. Rybu servírujeme s bramborovými hranolky a s trochou hráškového pyré.