recepty

Smažené karbanátky


Smažené karbanátky nejlépe připravíme ze směsi hovězího a vepřového mletého masa. Přílohou mohou být zeleninové saláty, brambory, bramborová kaše, nebo i hranolky...
(celý recept)

Smažené karbanátky nejlépe připravíme ze směsi hovězího a vepřového mletého masa. Přílohou mohou být zeleninové saláty, brambory, bramborová kaše, nebo i hranolky. V míse smícháme mleté maso s cibu...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření40 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 500 g mletého masa
  • 1 cibule
  • 1 vejce
  • špetku majoránky
  • mletý černý pepř
  • zelená listová petržel
  • 5 stroužků česneku
  • 2 lžíce mouky
  • sůl
  • kmín
  • olej na smažení
  • strouhanka

Způsob přípravy

Smažené karbanátky nejlépe připravíme ze směsi hovězího a vepřového mletého masa. Přílohou mohou být zeleninové saláty, brambory, bramborová kaše, nebo i hranolky. V míse smícháme mleté maso s cibulkou nakrájenou na jemno, pepřem, kmínem, majoránkou, utřeným česnekem, nadrobno nakrájenou petrželkou, moukou, vejcem a trochou strouhanky. Směs osolíme a důkladně promícháme. Ze směsi tvoříme karbanátky, lehce je obalíme ve strouhance a na rozpáleném oleji smažíme dozlatova. Jednotlivé porce můžeme posypat pokrájenou cibulkou.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Hlavní chod

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Smažené karbanátky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu smažené karbanátky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Smažené karbanátky

Naši partneři