Smažené krokety z brokolice a brambor podávané s bramborovou kaší, nebo jen s čerstvými zeleninovými saláty jsou lahůdkou. Pikantní dip s pažitkou jim dodá ten správný říz. (celý recept)
Smažené krokety z brokolice a brambor podávané s bramborovou kaší, nebo jen s čerstvými zeleninovými saláty jsou lahůdkou. Pikantní dip s pažitkou jim dodá ten správný říz.
Oloupané brambory rozkro...
Smažené krokety z brokolice a brambor podávané s bramborovou kaší, nebo jen s čerstvými zeleninovými saláty jsou lahůdkou. Pikantní dip s pažitkou jim dodá ten správný říz.
Oloupané brambory rozkrojíme na polovinu a uvaříme je v osolené vodě do měkka. Pak z nich slijeme vodu a ušleháme je na kaši.
Brokolici rozebereme na růžičky, vhodíme ji do vroucí vody a vaříme asi 7 minut. Pak vodu slijeme a brokolici rozsekáme nadrobno.
Nyní brokolici přidáme do bramborového pyré a přisypeme i strouhanku, přidáme žloutek a strouhaný sýr. Směs důkladně promícháme, aby se všechny ingredience pěkně spojily.
Hotové těsto rozdělíme na 12 kousků a z každého uválíme kroketu.
Připravené krokety umístíme na 10 minut do mrazáku.
Připravíme si dip smícháním smetanového sýra, jogurtu, mléka a nadrobno nasekané pažitky.
Do tří misek si dáme zvlášť sezamová semínka, mouku a rozšlehané vejce. Jednotlivé krokety pak postupně, nejdříve v mouce, pak ve vejcích a nakonec v semínkách obalíme.
Ve vyšší pánvi zahřejeme olivový olej a krokety na něm ze všech stran zvolna (asi 5 minut) smažíme dozlatova. Usmažené pokládáme na papírové utěrky, abychom odstranili přebytečný tuk.
Smažené krokety z brokolice a brambor podáváme se smetanovým dipem.