Smažený lilek s kapary recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Smažený lilek s kapary je výborný jako předkrm nebo příloha k masu. Slaná chuť spojená s lilkem a bazalkou vás třeba osloví.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 4 nasekané lístky bazalky
  • 1/2 hrnku balzamikového octa
  • 2 lžíce kapary
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • 2 malé lilky nakrájené na plátky
  • 1 hrnek olivového oleje


Způsob přípravy

Smažený lilek s kapary je výborný jako předkrm nebo příloha k masu. Slaná chuť spojená s lilkem a bazalkou vás třeba osloví. Do hrnku nalijeme balzamikový ocet a na střední teplotě ho vaříme přibližně 15 minut, až se částečně odpaří a zhoustne. Do vyšší pánve nalijeme olej a plátky lilku na něm zvolna smažíme po obou stranách, až změknou a zhnědnou (asi 5 až 7 minut).

Hotové smažené plátky lilku podle chuti osolíme, opepříme a podáváme je s kapary, posypané nasekanou bazalkou a pokapané hustým balzamikovým octem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Smažený lilek s kapary recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Smažený lilek s kapary.
Nebo hledejte podobné podle části názvu smažený lilek kapary .
Hledat podobné recepty na internetu jako Smažený lilek s kapary

Kde najít informace



×