Smažený lilek s kapary recept
Smažený lilek s kapary je výborný jako předkrm nebo příloha k masu. Slaná chuť spojená s lilkem a bazalkou vás třeba osloví.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 nasekané lístky bazalky
- 1/2 hrnku balzamikového octa
- 2 lžíce kapary
- sůl
- mletý černý pepř
- 2 malé lilky nakrájené na plátky
- 1 hrnek olivového oleje
Způsob přípravy
Smažený lilek s kapary je výborný jako předkrm nebo příloha k masu. Slaná chuť spojená s lilkem a bazalkou vás třeba osloví. Do hrnku nalijeme balzamikový ocet a na střední teplotě ho vaříme přibližně 15 minut, až se částečně odpaří a zhoustne. Do vyšší pánve nalijeme olej a plátky lilku na něm zvolna smažíme po obou stranách, až změknou a zhnědnou (asi 5 až 7 minut).
Hotové smažené plátky lilku podle chuti osolíme, opepříme a podáváme je s kapary, posypané nasekanou bazalkou a pokapané hustým balzamikovým octem.