recepty

Smažák


Smažák, neboli smažený sýr, je asi nejznámější vegetariánské jídlo u nás. Rychle připravená a poměrně levná dobrota je velmi oblíbená...
(celý recept)

Smažák, neboli smažený sýr, je asi nejznámější vegetariánské jídlo u nás. Rychle připravená a poměrně levná dobrota je velmi oblíbená. Sýr si nakrájíme na plátky silné asi půl centimetru. Obalím...
Sdílejte obsah s přáteli
Doba vaření30 minPočet porcí4 porce


Ingredience receptu

  • 250 g polohrubé mouky
  • 250 g jemné strouhanky
  • 450 g tvrdého sýra (např. Eidam)
  • 2 vejce
  • sůl
  • trochu vody
  • olej nebo máslo na smažení

Způsob přípravy

Smažák, neboli smažený sýr, je asi nejznámější vegetariánské jídlo u nás. Rychle připravená a poměrně levná dobrota je velmi oblíbená. Sýr si nakrájíme na plátky silné asi půl centimetru. Obalíme je v mouce, rozšlehaných vejcích s trochou soli a lžící vody, a nakonec ve strouhance. Někdo sýr obalí dvakrát, aby se zabránilo případnému roztečení. Na pánvi s olejem obalené plátky usmažíme dozlatova. Je možné smažit i na másle, sýr pak úplně jinou chuť. Po osmažení ihned podáváme. Nejlépe s vařenými brambory, hranolky nebo s americkými bramborami. Klasické je přidat k jídlu tatarskou omáčku.


  • Kuchař: Redakce
  • Publikováno:

Kategorie: Hlavní chod

Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Smažák.
Hledat podobné recepty na internetu jako Smažák

Naši partneři