Smažák, neboli smažený sýr, je asi nejznámější vegetariánské jídlo u nás. Rychle připravená a poměrně levná dobrota je velmi oblíbená. (celý recept)
Smažák, neboli smažený sýr, je asi nejznámější vegetariánské jídlo u nás. Rychle připravená a poměrně levná dobrota je velmi oblíbená.
Sýr si nakrájíme na plátky silné asi půl centimetru. Obalím...
Smažák, neboli smažený sýr, je asi nejznámější vegetariánské jídlo u nás. Rychle připravená a poměrně levná dobrota je velmi oblíbená.
Sýr si nakrájíme na plátky silné asi půl centimetru. Obalíme je v mouce, rozšlehaných vejcích s trochou soli a lžící vody, a nakonec ve strouhance. Někdo sýr obalí dvakrát, aby se zabránilo případnému roztečení.
Na pánvi s olejem obalené plátky usmažíme dozlatova. Je možné smažit i na másle, sýr pak úplně jinou chuť.
Po osmažení ihned podáváme. Nejlépe s vařenými brambory, hranolky nebo s americkými bramborami. Klasické je přidat k jídlu tatarskou omáčku.