Recept Smažák

Detail receptu na jídlo Smažák. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Smažák

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

3

Smažák, neboli smažený sýr, je asi nejznámější vegetariánské jídlo u nás. Rychle připravená a poměrně levná dobrota je velmi oblíbená.

Sýr si nakrájíme na plátky silné asi půl centimetru. Obalíme je v mouce, rozšlehaných vejcích s trochou soli a lžící vody, a nakonec ve strouhance. Někdo sýr obalí dvakrát, aby se zabránilo případnému roztečení.

Na pánvi s olejem obalené plátky usmažíme dozlatova. Je možné smažit i na másle, sýr pak úplně jinou chuť.

Po osmažení ihned podáváme. Nejlépe s vařenými brambory, hranolky nebo s americkými bramborami. Klasické je přidat k jídlu tatarskou omáčku.

Smažák, neboli smažený sýr, je asi nejznámější vegetariánské jídlo u nás. Rychle připravená a poměrně levná dobrota je velmi oblíbená. Sýr si nakrájíme na plátky silné asi půl centimetru. Obalím...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 30 min
  • Počet porcí 4

Recenze a hodnocení receptu Smažák


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Smažák

Ingredience receptu Smažák

250 g polohrubé mouky
250 g jemné strouhanky
450 g tvrdého sýra (např. Eidam)
2 vejce
sůl
trochu vody
olej nebo máslo na smažení

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Hlavní chod
Hledat podobné recepty jako Smažák

Podobné recepty jako Smažák


×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů