Smažená drůbeží játra podáváme s čerstvými zeleninovými saláty nebo také s bramborovou kaší. V podstatě se k nim hodí brambory v jakékoliv úpravě. (celý recept)
Smažená drůbeží játra podáváme s čerstvými zeleninovými saláty nebo také s bramborovou kaší. V podstatě se k nim hodí brambory v jakékoliv úpravě....
játra pečlivě očistíme a zbavíme blan. V misce rozšleháme vejce s nadrobno nasekanou petrželovou natí . V druhé misce smícháme hladkou mouku se špetkou soli a pepře. Do třetí misky nasypeme kukuřičnou strouhanku.
Játra obalíme postupně v hladké mouce, ve vejcích a nakonec ve strouhance. Ve vyšší pánvi je pak na horkém oleji osmažíme ze všech stran dozlatova.
Po usmažení z nich necháme okapat přebytečný olej na papírové utěrce a s vhodnou přílohou je můžeme hned podávat.