Smažené kapří řízky na štědrovečerní stůl prostě patří. S bramborovým salátem a rybí polévkou jsou základními kameny našich vánočních hodů. (celý recept)
Smažené kapří řízky na štědrovečerní stůl prostě patří. S bramborovým salátem a rybí polévkou jsou základními kameny našich vánočních hodů.
Porce kapra omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou ...
Smažené kapří řízky na štědrovečerní stůl prostě patří. S bramborovým salátem a rybí polévkou jsou základními kameny našich vánočních hodů.
Porce kapra omyjeme, osušíme, pokapeme citronovou šťávou a osolíme. V hluboké pánvi nebo ve fritovacím hrnci rozpálíme olej.
Jednotlivé rybí porce obalíme v mouce, v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.
Smažíme je pak v rozpáleném oleji z obou stran dozlatova. Na talíři kapří řízky ozdobíme plátkem citronu.