Nabídka
Přidej
recepty

Smažené kosmatice


Květy bezu černého nemají jen léčivé účinky, ale také skvěle chutnají. Bez rozkvétá v květnu a kosmatice patří k tradičním českým pokrmům, na které se v průběhu času tak trochu zapomnělo, a to je škoda. Kosmatice se dají nasladko i naslano a rozhodně stojí za vyzkoušení!
(celý recept)

Květy bezu černého nemají jen léčivé účinky, ale také skvěle chutnají. Bez rozkvétá v květnu a kosmatice patří k tradičním českým pokrmům, na které se v průběhu času tak trochu zapomnělo, a to je škod...

Ingredience receptu

  • 12 - 16 bezinkového květenství
  • 150 g hladké mouky
  • 65 ml bílého vína nebo mléka
  • 1 žloutek
  • 1 bílek
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžička vanilkového cukru

Způsob přípravy

Květy bezu oklepeme. Je třeba zbavit je pylu a případného hmyzu. Lze je i krátce ponořit do mísy se studenou vodu a pak nechat usušit na utěrce.

V hlubokém talíři rozmícháme mouku s vínem nebo mlékem. Přidáme žloutek, osolíme a necháme pár minut odpočinout.

Z bílku, cukru a vanilkového cukru ušleháme tuhý sníh, který lehce vmícháme do těstíčka. Květ uchopíme za stonek, ponoříme do těstíčka a smažíme na rozpáleném oleji 2 - 3 minuty.

Jakmile dostanou zlatavý nádech, je hotovo a smažený květ krátce odložíme na papírovou utěrku, která odsaje přebytečný tuk. Pak ho necháme krátce okapat, pocukrujeme a podáváme teplé.


  • Kuchař: Alena B.
  • Publikováno:


Sdílejte recept s přáteli!

Přidat komentář


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Smažené kosmatice.
Nebo hledejte podobné podle části názvu smažené kosmatice .
Hledat podobné recepty na internetu jako Smažené kosmatice

Naši partneři